نایب رئیس صندوق چای، از رئیس قوه قضائیه خواست پیگیری پرونده چای دبش باشد و گفت: چای دبش به معیشت 50 هزار خانوار چایکار و 180 کارخانه چایسازی ضربه زد.
هادی امیدی در گفت وگو با خبرآنلاین گیلان، با اشاره به پرداخت تسهیلات نگهداری و تغذیه باغات چای از محل بودجه صندوق حمایت از توسعه صنعت چای، اظهار کرد: به ازای هر هکتار نگهداری و تغذیه 6 میلیون تومان و بابت هر هکتار هرس(کف بر و کمربر) و احیا 55 تا 65 میلیون تومان پرداخت می شود. وی با بیان اینکه حدود 300 میلیارد تومان از مطالبات چایکاران باقی مانده است، افزود: نیاز کشور به چای خشک 65 هزار تن است که حدود 30 هزار تن در داخل تولید می شود و باید 35 هزار تن دیگر را وارد کنیم.
نایب رئیس صندوق حمایت از توسعه صنعت چای ثبت سفارش واردات چای را منوط به خرید چای داخلی دانست و عنوان کرد: تجار به ازای هر یک کیلو خرید چای داخلی، باید یک کیلو چای وارد کنند؛ البته این مصوبه ناقص و سلیقه ای اجرا می شود که خواستار اجرای کامل آن هستیم. امیدی سرمایه صندوق چای را 117 میلیارد تومان دانست و یادآور شد: از محل بودجه صندوق بابت بهزراعی و تجهیز به چایکاران و کارخانه داران تسهیلات پرداخت می کنیم.
وی از تولید 28 هزار تنی چای خشک در سال جاری خبر داد و خاطرنشان کرد: چایکاران با انگیزه بیشتری وارد باغات شوند و بهزراعی را انجام دهند، زیرا براساس مصوبه شورای قیمتگذاری محصولات کشاورزی، سال 1404 سال خوبی برای صنعت چای خواهد بود.
نایب رئیس صندوق چای خواستار امحای هرگونه چای سنواتی شد و بیان کرد: سازمان چای مکلف است که درآمد حاصل از واردات چای را به حساب صندوق واریز کند تا امکان پرداخت تسهیلات احیا و بهزراعی باغات چای و تجهیز و نوسازی کارخانجات را داشته باشیم. وی همچنین به سفر رئیس قوه قضائیه به استان گیلان اشاره و خواستار پیگیری پرونده چای دبش شد و گفت: چای دبش دو سال با معیشت چایکاران و کارخانه داران بازی کرد و ضربه مهلکی به صنعت چای کشور و معیشت 50 هزار خانوار چایکار و 180 کارخانه چایسازی زد.